PRINCE2® Foundation

Wie een carrière in projectmanagement ambieert kan met een PRINCE2 Foundation certificaat op het CV een goede start maken. De LOI PRINCE2 Foundation cursus heeft een praktische insteek en geeft een goede basis om te verdiepen in het werkveld van projecten en projectmanagement. Via thuisstudie is de cursus flexibel in te plannen en daardoor ook goed te combineren met een baan. Er worden geen eisen aan vooropleiding gesteld. PRINCE2 biedt een framework voor het managen van projecten en geeft medewerkers van de stuurgroep, de projectmanager, teamleden en andere rollen concrete handvatten voor de sturing, de planning, de uitvoering en de beheersing van een project. PRINCE2 is toepasbaar op alle soorten projecten en kent een grote flexibiliteit door de toepassing van het geïntegreerde element “Op maat maken” (tailoring). Dat betekent dat aspecten van de methode die niet van toepassing zijn of niet nuttig zijn voor het lopende project, overgeslagen kunnen worden of te vereenvoudigen zijn. Daarnaast zijn er nog drie geïntegreerde elementen: 7 principes, 7 thema’s en 7 processen.

Wat leer je?

Met deze cursus leer je een project vanaf de voorbereiding tot de afsluiting op te zetten, gecontroleerd te doorlopen en te beheersen, en waar nodig op maat te maken. Er zijn 7 principes die de grondslagen van een project vormen, je leert welke dat zijn en hoe ze een fundament vormen waar de thema’s en processen op gebaseerd zijn. De thema’s zijn aspecten van projectmanagement die gedurende het hele project de aandacht van de projectmanager vragen, omdat zij de handvatten en instrumenten vormen om het project te ondersteunen en te beheersen. Belangrijk om daar nog bij te noemen is het thema Business case.

De business case vormt de rode draad van het project en geeft en bewaakt gedurende het hele project de rechtvaardiging van het project. Je leert hoe de business case opgebouwd wordt en waar de bewakingsmomenten zitten. Bij het thema Organisatie leer je hoe je een projectorganisatiestructuur op moet zetten en welke rollen, taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.

Verder leer je welke processen er zijn en waarvoor ze dienen. Processen beschrijven stapsgewijs de activiteiten die uitgevoerd moeten worden in bepaalde perioden van de levenscyclus van een project. Dat begint bij Opstarten van een project en eindigt bij het proces Afsluiten van een project.

Examenvoorbereiding

Bij de LOI PRINCE2 Foundation cursus wordt samengewerkt met Key Result en daarbij wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van Key Result. Voor de examenvoorbereiding wordt gebruik gemaakt van hun digitale kennistrainer met examengarantie. Dat betekent dat indien nodig het examen kosteloos opnieuw gedaan mag worden tot je geslaagd bent. De digitale kennistrainer is in staat om gepersonaliseerde herhaaloefeningen te maken om je nog beter op het examen voor te bereiden.

Klik hier voor meer informatie of inschrijving voor de LOI PRINCE2 Foundation cursus.

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Plaats een reactie