Projectmanagement Agile

Agile principes, methoden en technieken bieden aanknopingspunten om softwareprojecten beheersbaarder, goedkoper, efficiënter en beter uit te voeren dan via de traditionele planning gestuurde of waterval methode. Van alle Agile methoden is Scrum de meest populaire. Kennis van Agile en Scrum is belangrijk voor iedereen die met softwareprojecten te maken krijgt zoals analisten, ontwerpers, programmeurs, applicatiebeheerders, testers, etc.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die breed wil kennismaken met Agile Scrum en wil participeren in Scrumprojecten.

Agile Scrum
Bron: Scrum.org

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je alle kenmerken en eigenschappen van Agile/Scrum waarbij professionals in teams samenwerken en in Sprints een (deel)product ofwel een increment opleveren. Je wordt wegwijs gemaakt in begrippen als Product Backlog, Sprint Backlog, Daily Scrum, Definition of Done, User story, Sprint Review en Planning Poker. Je leert wat de rollen en taken van de Scrum Master, Product Owner en Developer inhouden, en je kent de verschillende Scrum artifacts. De opgedane kennis wordt getoetst met huiswerkinzendingen. Onderdeel van het lesmateriaal is het Nederlandstalige Agile Scrum Handboek.

Examenmogelijkheden

De cursus is bij de LOI ook los te volgen in twee varianten:

  • Als module van de opleidingen MBO Software developer en MBO Expert IT-systems and devices. Hierbij wordt de module afgesloten met een eindopdracht. Als deze met een voldoende is beoordeeld, ontvang je het LOI-diploma Projectmanagement Agile Scrum.
  • Als cursus die je voorbereid op het EXIN examen Agile Srum Foundation. Deze wordt afgesloten met een EXIN examen. Deze certificering is vooral interessant voor professionals die werkzaam zijn in onder meer projectmanagement, softwareontwikkeling, IT-servicemanagement en bedrijfsmanagement.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden voor de LOI module Projectmanagement Agile.

Klik hier voor meer informatie over het Agile Scrum Handboek.

Plaats een reactie