MBO Software developer

De MBO opleiding Software developer is vooral gericht op IT-professionals die in hun dagelijkse praktijk met systeem- en softwareontwikkeling te maken hebben of zich hiermee bezig willen gaan houden. De LOI opleiding MBO Software developer is prima te combineren met een (fulltime) baan via afstandsonderwijs en thuisstudie en kan naar wens ook nog met klassikale begeleiding gevolgd worden. Een Software developer dient zich breed te oriënteren als het gaat om kennis en vaardigheden zoals werkmethodieken, programmeertalen en de diverse informatiesystemen en platformen waar de programmatuur werkend moet zijn.

Samenwerken

In veel gevallen werkt hij of zij samen met andere disciplines, zoals andere developers, designers, testers en projectleiders. Gedurende het ontwikkelproces is er regelmatig contact met de opdrachtgever, leidinggevende of andere belanghebbenden, wat specifieke eisen stelt aan communicatieve vaardigheden. Het is van essentieel belang dat de Software developer de privacy van klanten, opdrachtgevers, en van alle (toekomstige) gebruikers van de software beschermt. Daarnaast moet de software veilig en beschermd zijn tegen oneigenlijk of crimineel gebruik. Je leert van alles over veilig programmeren, programmaonderhoud en documentatie.

Onderwerpen van deze IT-opleiding zijn onder andere: programmeren, webdevelopment, internet of things en Agile projectmanagement. Er zijn ook een aantal keuzevakken. In dit vakgebied maak en beheer je software voor o.a. de industrie, de zorg, het onderwijs, financiën en andere takken van sport.

Je leert de hoofdkenmerken van informatiesystemen en hoe informatiesystemen worden toegepast in organisaties en hoe het hele ontwikkelproces van informatiesystemen in elkaar zit.

Na de opleiding kun je eventueel ook doorstromen naar het HBO.

Varianten van de opleiding

De opleiding kent drie varianten: de volledige MBO IT-opleiding Software developer, een korte variant en een basisopleiding. Het verschil zit in het aantal modulen. Met de volledige opleiding behaal je een officieel erkend MBO diploma. In de korte opleidingsvariant zit geen stage en ook geen algemene modulen en omvat verschillende vakspecifieke modulen van de volledige opleiding. De basisopleiding is ideaal als kennismaking met het beroep. Je volgt alleen de belangrijkste modulen uit de volledige MBO opleiding. Bij de laatste twee kun je een LOI diploma halen. Wil je na de korte varianten alsnog de volledige opleiding volgen en een erkend MBO-diploma behalen? Dan kun je vrijstelling aanvragen voor de succesvol afgeronde module(n). Alle varianten zijn inclusief het bijbehorende IT-boek en andere lesmaterialen.

Overzicht vakken/modulen

Hierna volgt een kort (maar niet volledig) overzicht van de modulen zoals dat in de IT-opleiding zit. De LOI biedt deze opleiding aan als afstandsopleiding met schriftelijke begeleiding, en zij bieden ook een variant aan met klassikale lessen afgewisseld met virtuele lesdagen. Een aantal van deze modulen wordt geëxamineerd door gerenommeerde wereldwijd erkende exameninstituten voor het betreffende certificaat zoals CompTIA en ITIL®.

De volledige opleiding omvat onder meer onderstaande vakken of modulen. Klik op de link voor een beschrijving van de betreffende module, of navigeer via de optie IT-cursussen/modulen in de menubalk. Je kan vanuit de modulebeschrijving doorklikken naar een beschrijving van het (eventueel) daarbij behorende IT-boek.

Klik hier voor meer informatie of inschrijven voor de volledige opleiding MBO Software developer

Klik hier voor meer informatie of inschrijven voor de korte opleiding Software developer

Klik hier voor meer informatie of inschrijven voor de basisopleiding Software developer

Plaats een reactie