MBO Expert IT-systems and devices

De MBO opleiding Expert IT-systems and devices is interessant voor met name IT-professionals die zich bezig (willen) houden met applicatie- en infrastructuurbeheer, onderhoud, gebruikersondersteuning, en de beveiliging van computernetwerken en informatiesystemen. De LOI biedt deze opleiding aan via afstandsonderwijs en thuisstudie en kan naar wens ook nog met klassikale begeleiding gevolgd worden. Deze IT-opleiding is prima te combineren met een (fulltime) baan.

Aandachtsgebieden

Bij het aandachtsgebied IT-systemen en -infrastructuur gaat het om het aanleggen, installeren, configureren en monitoren van hardware. De hardware kan daarbij verschillende functies hebben zoals datatransport, datastorage of processing power. Systemen kunnen zich zowel lokaal in eigen datacenters of in de cloud bevinden.

Het werkveld is breed; in de praktijk kun je te maken krijgen met apparatuur zoals (virtuele) servers, routers en switches, je legt netwerkverbindingen aan, je stemt eisen en wensen van de klant af op de mogelijkheden van de IT-infrastructuur, je realiseert deze, je installeert en configureert apparatuur, je lost storingen op en je schakelt waar nodig met meer gespecialiseerde collega’s en IT-leveranciers.

Bij het aandachtsgebied devices gaat het om digitale apparatuur voor gebruikers zoals mobiele telefoons, tablets, laptops/notebooks, desktops, IoT devices, virtual reality apparatuur, domotica, productiemiddelen en technologische hulpmiddelen zoals geautomatiseerde machines en robots. Je plaatst, monteert, installeert, configureert of repareert devices, je lost storingen op en ondersteunt gebruikers. Daarbij krijg je te maken met verschillende operating systems zoals Linux, Windows, Android of iOS. Je beveiligt informatiesystemen met de daarvoor beschikbare middelen. Er zijn ook een aantal keuzevakken. Na de opleiding kun je eventueel ook doorstromen naar het HBO.

IT-certificaat

Varianten van de opleiding

De opleiding kent drie varianten: de volledige MBO IT-opleiding Expert IT-systems and devices, er is een korte variant en er is een basisopleiding. Het verschil zit in het aantal modulen. Met de volledige opleiding behaal je een officieel erkend MBO diploma. In de korte opleidingsvariant zit geen stage en ook geen algemene modulen maar omvat wel verschillende vakspecifieke modulen van de volledige opleiding. De basisopleiding is ideaal als kennismaking met het beroep. Je volgt alleen de belangrijkste modulen uit de volledige MBO opleiding. Bij de laatste twee kun je een LOI diploma halen. Wil je na de korte varianten alsnog de volledige opleiding volgen en een erkend MBO-diploma behalen? Dan kun je vrijstelling aanvragen voor de succesvol afgeronde module(n). Alle varianten zijn inclusief het bijbehorende IT-boek en andere lesmaterialen.

Overzicht vakken/modulen

Hierna volgt een kort (maar niet volledig) overzicht van de modulen zoals dat in de IT-opleiding zit. De LOI biedt deze opleiding aan als afstandsopleiding met schriftelijke begeleiding, en zij bieden ook een variant aan met klassikale lessen afgewisseld met virtuele lesdagen. Een aantal van deze modulen wordt geëxamineerd door gerenommeerde wereldwijd erkende exameninstituten voor het betreffende certificaat zoals CompTIA en ITIL®.

De volledige opleiding omvat onder meer onderstaande vakken of modulen. Klik op de link voor een beschrijving van de betreffende module, of navigeer via de optie IT-cursussen/modulen in de menubalk. Je kan vanuit de modulebeschrijving doorklikken naar een beschrijving van het (eventueel) daarbij behorende IT-boek.

Klik hier voor meer informatie of inschrijven voor de volledige opleiding MBO Expert IT-systems and devices

Klik hier voor meer informatie of inschrijven voor de korte opleiding Expert IT-systems and devices

Klik hier voor meer informatie of inschrijven voor de basisopleiding Expert IT-systems and devices

Plaats een reactie