ITIL4® Foundation

De cursus ITIL4® Foundation gaat in op het managen van IT-services. ITIL is dé standaard als het gaat om best practices in IT-servicemanagement. Deze IT-cursus is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met beheer en exploitatie van de IT-infrastructuur en het leveren van IT-services, zoals IT-medewerkers en -managers. Je leert wat er onder IT-services verstaan wordt, welke rollen er bij betrokken zijn, en wat in de praktijk de meest belangrijke practices zijn om de services te managen. In de vorige editie van ITIL werden deze practices “processen” genoemd. De meest bekende zijn incident management, problem management, servicedesk, service level management, configuration management en release management. Het in ITIL v3 bekende proces change management gaat bij ITIL4 verder onder de naam change enablement.

Tip: publiceer wijzingen op tijd, hoe klein ze ook zijn……

Wat leer je?

In de cursus ITIL4® Foundation leer je waar het raamwerk van ITIL uit bestaat en welke handvatten (bij ITIL basisprincipes genoemd) er zijn om in de praktijk toe te passen. De kern van ITIL is het servicewaardesysteem en de 4 dimensies. Een belangrijk verschil met de vorige ITIL editie betreft de aansluiting op best practices en frameworks zoals Lean, Agile en DevOps wat nu in ITIL is geïntegreerd. Je leert wat de componenten van het servicewaardesysteem en de servicewaardeketen zijn en hoe je ze in de praktijk kan toepassen. De servicewaardeketen vormt als het ware een pijplijn waarin nieuwe IT-diensten worden ontwikkeld, geleverd en onderhouden.

Tijdens de cursus krijg je meer kennis van de begrippen die ITIL hanteert zoals incident, problem, SLA, configuration-item, utility, warranty, governance, servicerelaties en service management en ga je de samenhang tussen de onderwerpen, begrippen en het managen van IT-services begrijpen. Na de cursus begrijp je hoe ITIL werkt en wat een moderne IT-organisatie drijft om ITIL te gebruiken.

Examenvoorbereiding

Met het oefenmateriaal in de vorm van meerkeuzevragen/proefexamen wordt je voorbereid op het officiële externe ITIL4® Foundation examen. Onderdeel van het lesmateriaal is de ITIL4® Pocketguide.

De cursus maakt deel uit van de LOI opleidingen MBO Software developer en MBO Expert IT-systems and devices.


Klik hier voor meer informatie over de ITIL4® Pocketguide.

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Plaats een reactie