CompTIA Security+

Het ontwikkelen en op peil houden van kennis over IT-security is voor elke organisatie een harde noodzaak. De CompTIA Security+ cursus brengt je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity. Omdat elke organisatie te maken heeft met vertrouwelijke informatie die om bescherming vraagt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het organiseren en toepassen van methoden, technieken en werkwijzen van informatiebeveiliging.

Wat leer je?

Je leert alles over aanvalstechnieken die hackers gebruiken om vertrouwelijke informatie te verkrijgen of om de informatievoorziening te verstoren en hoe je daartegen kan beschermen. Je krijgt te maken met begrippen als Public Key Infrastructure (PKI), Wi-Fi Protected Access (WPA), remote access security en hashing algoritmen. Verder leer je netwerken en computers te beveiligen, dreigingsanalyses uit te voeren en te reageren met de juiste mitigatietechnieken.

Ook doe je kennis op over hoe je het beveiligingsbewustzijn van medewerkers in de organisatie kunt vergroten en hoe je binnen geldende beleidsregels, en wet- en regelgeving kunt werken.

De lessen zijn opgedeeld in verschillende lesblokken met onderwerpen die gericht zijn op onder meer:

 • Cybersecurity and threats
 • Malicious code
 • Social engineering
 • Security assessment
 • Secure coding
 • Cryptography and PKI
 • Identity- and access management
 • Cloud security
 • Physical security
 • Network- and mobile security
 • Incident response and forensics
 • Policies and standards
 • Risk management and compliance

Examenvoorbereiding

Er wordt gebruik gemaakt van meerkeuzevragen als voorbereiding op het examen en er zijn huiswerkinzendingen met open vragen gericht op inzicht. Onderdeel van het lesmateriaal is de achtste editie van het boek Security+® Study Guide. Daarin wordt de theorie aangereikt die afgestemd is op de exameneisen van het externe SY0-601 examen.

Deze cursus maakt onderdeel uit van de LOI opleiding MBO Expert IT-systems and devices. CompTIA Security+ is op dit moment nog niet als losse cursus bij de LOI te volgen.

Klik hier voor meer details over het boek CompTIA Security+® Study Guide, Eighth edition.

Plaats een reactie