CompTIA Network+ Certification, Seventh Edition

Dit boek biedt duidelijke instructies met praktijkgerichte voorbeelden op het gebied van netwerkinrichting en beheer van trainingsexpert en auteur Mike Meyers. Het is niet alleen een goed studiehulpmiddel maar ook een waardevolle referentie voor het werkveld van netwerkbeheerders en andere belangstellenden die meer over de technische kenmerken van netwerken en protocollen willen weten. Dit Engelstalige boek bevat ruim voldoende lesstof om je voor te bereiden op het CompTIA N10-007 examen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met 10 meerkeuzevragen en antwoorden om te oefenen. Het boek maakt deel uit van de LOI cursus CompTIA Network+ wat onderdeel is van de LOI opleiding MBO Expert IT-systems and devices. Boek en andere lesmaterialen zijn daarbij inbegrepen.

Inhoud

Door de hoofdstukken heen staan Tips en Notes. De Tips geven nog wat extra informatie en aandachtspunten over een onderwerp wat in behandeling is of gaan over het examen. Notes kunnen verwijzen naar gerelateerde onderwerpen. Elk hoofdstuk begint met een opsomming van onderwerpen en tot welk domeinonderdeel zij behoren.

Je wordt door de uitgever ook nog ondersteund met online oefenstof met meer dan 100 oefenvragen, proefexamen, lab simulaties en meer dan een uur video training. Door de vele oefenmogelijkheden en toetsen is het boek prima geschikt voor zelfstudiedoeleinden om daarna het examen af te leggen. Dit is vooral interessant voor diegene die zich alleen in dit vak verder wil verdiepen.

Examens worden afgenomen door Pearson VUE. In het boek worden de examenmogelijkheden en aanmeldingsprocedure beschreven.

Je leert mobiele en bedrade netwerken te configureren, te beheren en problemen op te lossen. De theorie is verdeeld in vijf domeinen:

 • Network concepts
 • Network security
 • Network operations
 • Network troubleshooting and tools
 • Infrastructure

Hoofdstukken

Je leert wat de doelen zijn van de verschillende netwerkconcepten en deze zorgvuldig toe te passen, welke soorten bekabeling en opslagtechnieken er zijn, de best practices op het gebied van beleid, beveiliging en business continuity. Verder leer je welke soorten aanvalstechnieken hackers gebruiken, het toepassen van fysieke beveiliging, troubleshooting en het gebruik van geschikte tools voor het ondersteunen van connectiviteit en performance van het netwerk.

Het boek kent 21 hoofdstukken met de volgende onderwerpen:

 • Network models
 • Cabling and topology
 • Ethernet basics
 • Modern ethernet
 • Installing a physical network
 • TCP/IP basics
 • Routing
 • TCP/IP applications
 • Network naming
 • Securing TCP/IP
 • Advanced networking devices
 • IPv6
 • Remote connectivity
 • Wireless networking
 • Virtualization and cloud computing
 • Mobile networking
 • Building a real network
 • Managing risk
 • Protecting your network
 • Network monitoring
 • Network troubleshooting

Plaats een reactie