CompTIA A+

De CompTIA A+ cursus is ontwikkeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het configureren en installeren van systemen, randapparatuur, mobiele apparatuur, netwerken, besturingssystemen en software voor eindgebruikers. Er is ook aandacht voor beveiliging, cloud computing, scripting en operationele procedures en voorschriften. De cursus is als module onderdeel van de LOI opleiding MBO Expert IT-systems and devices, maar is ook los daarvan als aparte cursus te volgen.

Wat leer je?

Je leert problemen met de belangrijkste IT-services aan te pakken en op te lossen, wijzigingsbeheerprocedures toe te passen, samen met wijzigingen documenteren en ondersteuning te bieden aan gebruikers van de basisinfrastructuur en netwerken. Daarnaast leer je methoden voor back-up en herstel van gegevens te implementeren en best practices voor gegevensopslag en -beheer toe te passen. Je verwerft beveiligingsvaardigheden en je kan zorgen voor een passende klantenondersteuning.

Bovendien ben je met deze cursus goed voorbereid op de twee verplichte externe examens voor de certificering CompTIA A+, te weten: core 1 (220-1001) en Core 2 (220-1002).

De hoofdonderwerpen van deze cursus/module zijn:

  • Mobiele apparaten (Android, iOS, Windows Phone)
  • Netwerken (LAN, standaarden, protocollen)
  • Hardware
  • Virtualisatie en cloud computing
  • Computerhardware en netwerkproblemen oplossen
  • Computerbesturingssystemen (Windows, Linux, Apple macOS, Chrome OS, Android, iOS)
  • Security
  • Softwareproblemen oplossen
  • Operationele processen en procedures (incl. veilig werken en professionaliteit)

Examenvoorbereiding

Er wordt gebruik gemaakt van meerkeuzevragen als voorbereiding op het examen en er zijn huiswerkinzendingen met open vragen gericht op inzicht. Onderdeel van het lesmateriaal is het Engelstalige boek CompTIA A+® Certification, Tenth Edition met ruim 1500 pagina’s aan lesstof. Daarin wordt de theorie aangereikt die afgestemd is op de CompTIA exameneisen van de twee externe examens.

Klik hier voor meer informatie of inschrijving voor de LOI cursus CompTIA A+®

Klik hier voor meer details over het boek CompTIA A+® Certification, Tenth Edition

Plaats een reactie