CompTIA A+ Certification, Tenth edition

Met het bestuderen van dit Engelstalige boek ben je goed voorbereid op de twee verplichte examens voor de certificering van CompTIA A+, te weten: core 1 (220-1001) en Core 2 (220-1002). Het 1001 examen is gericht op hardware- en netwerkaspecten, het 1002 examen is gericht op operating systems, security, software en operations. Het is wel even studeren want het boek kent ruim 1500 pagina’s. Naast de theorie van hardware en software besteed het boek ook aandacht aan examentips en praktische zaken zoals troubleshooting, een professionele opstelling tegenover collega’s en klanten, effectieve communicatie en veilig werken. De uitgever heeft ook een online omgeving met oefenvragen en oefenexamens, en een videotraining. Achterin het boek staan instructies om hier toegang tot te krijgen. Bovendien ondersteunt de schrijver Mike Meyers zijn boeken met video’s op YouTube.

Hoofdstukken

Er zijn 28 hoofdstukken en bij elk hoofdstuk staat vermeld of het tot het 1001 of 1002 examen hoort. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal meerkeuzevragen en antwoorden. De onderwerpen die verspreid zijn over de 28 hoofdstukken zijn:

  • CPU’s, RAM, BIOS, moederborden
  • Voedingen en andere pc-componenten
  • Installeren, configureren en onderhouden van hard disks/SSD
  • Beheer van inputapparatuur en verwisselbare media
  • Installatie en onderhoud van Windows
  • Installatie en onderhoud van printers en andere randapparatuur
  • Oplossen van computerproblemen
  • Configureren en beveiligen van mobiele en biometrische apparatuur
  • Internet, bedrade en draadloze netwerken en beveiliging
  • Virtualisatie en cloud technologieën

Het boek nodigt uit om met een ‘oefen-pc’ aan de slag te gaan. Voor een goed overzicht van welke hoofdstukken bij welk examen horen is hiervoor in appendix A een lijst opgenomen samen met een uitgebreide woordenlijst.

Het boek maakt deel uit van de LOI module CompTIA A+ wat onderdeel is van de LOI opleiding MBO Expert IT-systems and devices. Boek en andere lesmaterialen zijn daarbij inbegrepen.

Plaats een reactie